top of page
OM SHARIA.DK

Danmark er under hastig forandring.

Økonomisk, politisk og kulturelt, men især ideologisk og åndeligt. Islam har sat alting under pres, efterhånden som denne politiske ideologi fylder mere og mere i vores samfund. Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned i forhold til Islam, for der er lige så mange holdninger om Islam, som der er mennesker.

Men egentlig er det hverken dig eller mig eller præster eller imamer eller politikere,
der har retten til at definere Islam.
Den ret har kun Islam, der begynder med grundlæggeren Muhammed. Hans ord og hans levevis sætter rammen for både hans samtid og efterfølgende generationer. Der er dermed kun én vej til at finde ud af, hvad Islam reelt er: at dykke ned i det skriftlige kildemateriale, der afspejler Muhammed, hans samtidige følgere
Og de afgørelser, der følger heraf.
 

 

Per Holbo og Massoud Fouroozandeh har taget initiativ til denne hjemmeside, hvor vi i samarbejde med flere dygtige skribenter ønsker at oplyse og afsløre alt om islam.

Vi bestræber os på et solidt sagligt grundlag og ønsker med hjemmesiden at skabe debat og dialog. Derfor er al materiale og viden i form af artikler og links og kildehenvisninger her på sharia.dk baseret på de islamiske anderkendte kilder, såsom Koranen, Ahadith, Sirat og Tafsir.
 

 

På hjemmesiden vil vi oplyse om islams holdninger, traditioner og livssyn.

Vi har inddelt artiklerne på forskellige emner, der alle har betydning for vores fælles liv og samfund her i Danmark.
I modsætning til andre hjemmesider lægger vi os i selen for, at man tydeligt i vores artikler kan skelne mellem skribenternes personlige holdninger og islams egne kilder og traditioner.

VORES MOTTO ER:

”elsk dit medmenneske, mens du tør at stille kritiske spørgsmål om ideologien islam”

Massoud Fouroozandeh

Præst og forfatter

Skærmbillede 2020-07-06 kl. 13.17.17.png

Massoud Fouroozandeh er født i Iran og tidligere muslim. Massoud voksede op i Shahens tid og var 9 år gammel, da Khomeini kom til magten i Iran. Faren var en praktiserende muslim og opfordrede sønnen til at studere Koranen og leve som en trofast muslim. Moren var religiøst åben og interesseret i blandt andet kristendommen. I 1986, da krigen rasede mellem Iran og Irak, blev også Massoud som 15-årig kaldt ind til aktiv militærtjeneste. For Massoud virkede krigen absurd og meningsløs. Med den ene fod i gips og på to krykker flygtede Massoud som en lille ”Rambo” gennem de kurdiske bjerge til Tyrkiet og videre til Danmark. Efter sin studentereksamen læste han international markedsøkonomi og startede sin egen virksomhed. Han arbejdede som forretningsmand og drev sin egen virksomhed, indtil Jesus viste sig for ham i en bemærkelsesværdig drøm og kaldte ham til tjeneste. I 1997 blev missionsbevægelsen ”Mohabat” – eller Church of Love – en realitet samtidig med at han begyndte at læse teologi på Århus Universitet. I dag er Massoud Fouroozandeh både valgmenighedspræst og sognepræst på Fyn.

 

Massoud Fouroozandeh er kendt for sine spændende foredrag og undervisning rundt omkring i landet om bl.a. integration, islam og især sin første bog ”Den forbudte frelse”, hvori han fortæller om sin barndom i Iran, flugten over de kurdiske bjerge til Tyrkiet og hans liv i Danmark, herunder hans omvendelse til kristendommen og hans øvrige bøger om islam og kristendom.

 

 

For yderligere information se www.massoud.dk

Per Holbo

Forfatter

Skærmbillede 2020-07-02 kl. 14.16.40.png

Per Holbo er født i Horsens 1973 og opvokset i en familie med Frelsens Hær som kirkeligt ståsted. Han har en bachelor i samfundsfag og historie fra Århus Universitet 2011 samt en professionsbachelor som pædagog fra VIA University College campus Horsens 2015.
Per har været soldaterhjemsleder 1998-2002 og officer (præst) i Frelsens Hær 2002-2005.

Per har fra sin tidligste ungdom haft stor interesse for filosofi, religion og apologetik og debatterer gerne med både ateister, muslimer, Jehovas Vidner og andre med et andet trosmæssigt udgangspunkt end hans eget.

Han har desuden udgivet tre børnebøger og to science-fiction-romaner samt et par novellesamlinger.

Udgivelsen af "Koranens Dilemma - sociologisk" er den første skrevet i samarbejde med anden forfatter.

Per er i dag pædagog på et bofællesskab.

bottom of page